Leef in betekenis en maak andere mensen gelukkig

Home » KonnecteD » Leef in betekenis en maak andere mensen gelukkig
posted in KonnecteD, opinie, werk
by
with 0 comments
tags

Leef in betekenis en maak andere mensen gelukkig

Deze week is KonnecteD gelanceerd, de nieuwe holdingnaam van Sallcon BV. Geluk door werk. Dat is wat we met KonnecteD willen bereiken. Wat kunnen we doen om geluk groter en duurzamer te maken? Wij vroegen het niemand anders dan geluk expert Leo Bormans. En wat blijkt? Het antwoord is  samen te vatten in slechts 2 woorden: andere mensen.

Bormans gaf aan dat mensen gaan voor goede relaties met andere mensen: familie, vrienden, collega’s en klanten.  Het welbevinden van andere mensen – en ‘jezelf goed voelen’ – maakt mensen gelukkiger dan materiële zaken. Geluk gaat altijd over iets verrassends, er zijn vaak andere mensen bij betrokken en het levert positieve feedback. Dat is de essentie van een happy moment.

Waardering, Verrassing en een leuke Ervaring. Daar word je gelukkig van. Niet van dingen, een mooi salaris of een dure auto. Dus nooit meer een koopzondag voor mij :)

Zijn & Worden

Op het werk willen mensen zich kunnen vinden in de visie en missie van bedrijf waar zij voor werken. Belangrijk is dat ze mogen zijn wie ze zijn en mogen worden wie ze willen worden. Mogen samenwerken met andere mensen en het gevoel hebben dat hun werk bijdraagt aan een zinvol geheel.

Possibilisme

Een positieve instelling zorgt voor extra geluk en werkt bovendien aanstekelijk! Je kunt mensen met een positieve instelling herkennen. Ze hebben het namelijk altijd over ‘wij’, de toekomst en oplossingen. In tegenstelling tot de pessimisten, die praten voornamelijk over ‘ik’, het verleden en problemen. Possibilisme noemt Bormans dat.

Bormans gaf ook nog een tip: beeld je in wat je droom is, plak daar een werkwoord aan vast en daar is je doel

Ik wil leven in betekenis en andere mensen gelukkig maken. Doe je mee?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>