Jacco Eltingh slaat Apeldoorn Scoort af

Home » deventer scoort » Jacco Eltingh slaat Apeldoorn Scoort af
by
with 0 comments

Jacco Eltingh slaat Apeldoorn Scoort af

Inspirerende opslag Apeldoorn Scoort door Jacco Eltingh. “Alleen speelden Paul Haarhuis en ik redelijk, samen waren we beter. Als je iets gedaan wilt krijgen, kun je dit niet alleen. Je hebt anderen nodig om op een hoger plan te komen en de wedstrijd te winnen.” Op de tennisballen hebben de ondernemers de doelstelling van het initiatief omschreven: banen scoren, doen we samen!

Scoren doen we samen! Onder dit motto bundelen ondernemers in Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst hun krachten voor meer participatiebanen. Teams met ondernemers uit deze vier gemeenten gaan de competitie met elkaar aan op www.apeldoornscoort.nl om meer mensen met een arbeidsbeperking en mensen met een bijstandsuitkering mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Het “Stad Scoort” concept is namens Sallcon bedacht door Elles Reusen in nauwe samenwerking met ondernemend Deventer.

Jacco Eltingh slaat af

De voorzitters van de vier teams vertelden donderdag 9 oktober in Omnisport Apeldoorn aan meervoudige Grand Slam-kampioen Jacco Eltingh waarom zij zich vrijwillig inzetten voor dit gezamenlijke doel. “Het kan ons allemaal gebeuren dat wij op een bepaald moment in ons leven beperkt raken”, aldus ondernemer Ronald Smit van Ferrocal en tevens voorzitter van team Brummen. “Dan wil je niet ineens aan de zijlijn komen te staan van de arbeidsmarkt.”

Ook ondernemer Harold Kooij van Optima Forma en voorzitter van team Epe is gedreven om meer kansen te creëren voor mensen die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. “We moeten mensen niet stigmatiseren. We moeten de talenten van mensen benutten ongeacht hun eventuele beperking.” Ook ondernemer Maarten van Teeseling van VTID en voorzitter van team Voorst is zeer gemotiveerd om nieuwe deuren te openen bij collega-ondernemers. “Ik wil nieuwe kansen creëren op de arbeidsmarkt voor inwoners die niet altijd gelijke kansen krijgen, terwijl ze wel zeer getalenteerd en gemotiveerd zijn om mee te doen.” Directeur Hans Hogeveen van ITS Foil en voorzitter van team Apeldoorn ziet in zijn eigen bedrijf welke toegevoegde waarde medewerkers van de sociale werkvoorziening hebben. “Ze zijn zeer gemotiveerd en verrichten bijna gepassioneerd hun taken in het bedrijf. Dat geeft heel veel energie in het bedrijf.”

Websites

De competitie tussen de vier teams is te volgen via de websites www.ApeldoornScoort.nl, www.BrummenScoort.nl, www.EpeScoort.nl en www.VoorstScoort.nl. Organisaties en ondernemers die de missie ‘Scoren doen we samen’ willen ondersteunen, kunnen supporter worden door een profiel aan te maken op de website. De websites zijn ook een social community vóór en dóór ondernemers om kennis, ideeën, vragen en ervaringen te delen op het gebied van sociaal ondernemen. Met als doel om nieuwe kansen voor de regionale arbeidsmarkt te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>