Carnaval is verbinding maken

Home » werk » Carnaval is verbinding maken
posted in werk
by
with 0 comments
tags

Carnaval is verbinding maken

Ook dit jaar heb ik weer met veel plezier Carnaval in Groenlo gevierd. Dit jaar weliswaar voor het eerst sinds jaren niet aan de optocht deelgenomen, maar in een heel mooi pak (dankzij mijn vriendinnen) de carnavalsoptocht een keer goed kunnen bekijken. Samen met mijn vriendinnen en lieve dochter heb ik mij aan de kant van de weg zitten verwonderen.

Gekeken naar mooie creaties, zotte uitspattingen, een politieke steek, te groot uitgevallen wagens en carnavaleske inspiraties. En ik was ontroerd. Niet altijd door de wagens (soms deed het echt zeer aan ogen en oren), maar omdat ik besefte dat ieder voor zich de moeite heeft genomen om een ander te vermaken. Door maandenlang (en soms slechts een dag) te bouwen, te knutselen, te naaien. Noem maar op. In principe belangeloos, maar wel heel waardevol. Het is namelijk een hechte voorbereiding voor 3 dagen plezier. Carnaval is dan ook in samenhang verbinding maken.

Vaak word ik verrast aangekeken als mijn omgeving hoort dat ik graag Carnaval vier. “Ze” vinden het niet echt bij mij passen. Aan de ene kant begrijp ik dat wel (want moeilijk voor te stellen dat de toch wel nuchtere Elles vrijwillig een gek pak aan doet. En oh ja, ze heeft ook nog 2 linkerhanden). Anderzijds begrijp ik de verbazing ook helemaal niet.  Want Carnaval is namelijk in verbinding, samenwerking en samenhang met plezier werken aan een gezamenlijk doel. En dat is mij toch op het lijf geschreven?

Carnaval is samenhang en verbinding

Ik kan iedereen dan ook aanraden om een keer de carnavalslessen te volgen (in een klasje met goede vrienden of vriendinnen). Velen zijn tijdens carnaval2017carnaval actief en werken samen om met creativiteit en humor een lange traditie van verbinding in stand te houden. In de maanden van voorbereiding ontmoeten ze elkaar, hebben goede gesprekken en maken ze grappen over de samenleving of hun werk. En elk jaar lukt het ze weer:  een compleet aangekleed feest met wagens en optochten waarin politiek en samenleving op de hak worden genomen en waar plezier wordt gemaakt.

Streef naar verbinding. Werk samen.  Dan kan iedereen weer met plezier – en humor – aan het werk. Alaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>