Blog – Werk

Home » Blog – Werk


Hi, ik ben Elles Reusen, marketing en communicatie strateeg. Op deze site deel ik posts die voor mij reusachtig genoeg zijn om te delen. Wat reusachtig is gespecialiseerd in marketingcommunicatie: strategie, projecten, content, advies en (interim)management. Geeft betekenis aan merken en verbindt idealen van mensen aan organisaties. Wat reusachtig biedt u de gelegenheid om de expertise van Elles in marketing en communicatie ook flexibel in te zetten.

 

Obama: ‘Hoe maak jij het verschil?”

Elles : September 29, 2018 8:33 pm : opinie, werk

Nee helaas, was ik niet één van de gelukkigen die deze week live aanwezig was bij het interview van Obama Barack tijdens het seminar Forward Thinking Leadership. Maar gelukkig hebben de camera’s de ‘lessen van Obama’ vastgelegd. Wàt een charisma heeft die man. En wat een begaafde verhalenverteller is hij (I like). Ben Tiggelaar heeft de 3 belangrijkste tips samengevat in bijgaand artikel. Wat ik zelf weer een mooie uitspraak vond is dat ‘iedereen het verschil kan maken’, ongeacht herkomst. “Maak een kleine contributie voor iets dat je zelf belangrijk vindt. Want als iedereen die inspanning doet, worden dingen een beetje beter en de wereld fijner.” En zo is het. Ik zet me werkmatig maar ook privé in voor de medemens. Waarmee ga jij het positieve verschil maken in jouw omgeving?

Waar worden mensen door geraakt? Niet door feiten. Zeker nu niet

Barack Obama

 

 

 This file was created by freevector.com and is distributed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 license.
Leave a response »

Tips van topsprekers op Het Grootste Kennisfestival

Elles : June 15, 2018 8:06 am : werk

Al enkele jaren heb ik de eer om ambassadeur te mogen zijn van Het Grootste Kennisfestival van Nederland. Dit jaar was het evenement strak uitverkocht, en terecht. Het blokkenschema stond vol met topsprekers.

Ook ik heb weer veel sessies bijgewoond: Gijs van Wulfen over routes van innovaties, Rick van Asperen met statements als aandacht hebben voor alles, is aandacht geven aan niets en een goed begin, is stoppen met het halve werk. Joel Aerts ging in op versnellers van persoonlijk leiderschap, Marco Buschman vertelde over vergroten van impact met verbindend vermogen. Frans van Loef over het vrijspelen van capaciteit binnen organisaties. De grote lek zit naast switchgedrag en overload aan e-mailverkeer in ons stapelgedrag. Introduceer het schapprincipe. Komt er wat bij, dan moet er ook wat weg.

Tussendoor genoten van goede gesprekken, muziek, een pokebowl van Meneer Temaki en een yogasessie van Ellen van Lint. Kortom zeer de moeite waard en een aanrader voor iedereen. Zet dus alvast in je agenda voor volgend jaar.

Leave a response »

Leef in betekenis en maak andere mensen gelukkig

Elles : March 1, 2017 9:05 pm : KonnecteD, opinie, werk

Deze week is KonnecteD gelanceerd, de nieuwe holdingnaam van Sallcon BV. Geluk door werk. Dat is wat we met KonnecteD willen bereiken. Wat kunnen we doen om geluk groter en duurzamer te maken? Wij vroegen het niemand anders dan geluk expert Leo Bormans. En wat blijkt? Het antwoord is  samen te vatten in slechts 2 woorden: andere mensen.

Bormans gaf aan dat mensen gaan voor goede relaties met andere mensen: familie, vrienden, collega’s en klanten.  Het welbevinden van andere mensen – en ‘jezelf goed voelen’ – maakt mensen gelukkiger dan materiële zaken. Geluk gaat altijd over iets verrassends, er zijn vaak andere mensen bij betrokken en het levert positieve feedback. Dat is de essentie van een happy moment.

Waardering, Verrassing en een leuke Ervaring. Daar word je gelukkig van. Niet van dingen, een mooi salaris of een dure auto. Dus nooit meer een koopzondag voor mij :)

Zijn & Worden

Op het werk willen mensen zich kunnen vinden in de visie en missie van bedrijf waar zij voor werken. Belangrijk is dat ze mogen zijn wie ze zijn en mogen worden wie ze willen worden. Mogen samenwerken met andere mensen en het gevoel hebben dat hun werk bijdraagt aan een zinvol geheel.

Possibilisme

Een positieve instelling zorgt voor extra geluk en werkt bovendien aanstekelijk! Je kunt mensen met een positieve instelling herkennen. Ze hebben het namelijk altijd over ‘wij’, de toekomst en oplossingen. In tegenstelling tot de pessimisten, die praten voornamelijk over ‘ik’, het verleden en problemen. Possibilisme noemt Bormans dat.

Bormans gaf ook nog een tip: beeld je in wat je droom is, plak daar een werkwoord aan vast en daar is je doel

Ik wil leven in betekenis en andere mensen gelukkig maken. Doe je mee?

 

 

 

Leave a response »

Een berichtje van Jeroen Dijsselbloem

Elles : February 28, 2017 7:54 pm : KonnecteD, werk

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem liet in een videoboodschap weten helaas niet bij de lancering te kunnen zijn, maar KonnecteD als netwerkorganisatie toe te juichen. Meer verbinding en meer werk! Wat ontzettend leuk dat hij toch de moeite heeft genomen om, in de drukke verkiezingstijden, een bericht voor ons in te spreken.

Bekijk de videoboodschap van Jeroen Dijsselbloem

Leave a response »

Genomineerd voor Zakenvrouw S3H: Stem je op mij?

Elles : February 4, 2017 10:35 pm : sallcon, Sportbedrijf, werk

Dinsdag 31 januari 2017, komt er een pop-up van een mailbericht in beeld. Elles, gefeliciteerd. Je bent genomineerd voor Zakenvrouw Stedendriehoek 2017, in de categorie Local Wonder Woman. Wow, wat een eer. Stem jij op mij?

Ik lees even de omschrijving van de categorie: de genomineerde heeft een ideële overtuiging, is altijd bezig met het verbeteren van haar omgeving. Met haar hands on-mentaliteit zorgt zij voor het maatschappelijke welzijn van de Stedendriehoek. De local wonder woman is actief bij een goed doel, stichting, vereniging, innovatiefonds, vrijwilligersnetwerk of ‘groen’ bedrijf.

Een omschrijving op mijn lijf geschreven: immers verzorg ik al 15 jaar de sociale marketing voor Sallcon, mag ik sinds enkele jaren ook marketing met mvo meerwaarde verzorgen voor o.a. het Woningabonnement en Sportbedrijf Deventer. Doe ik vrijwilligerswerk bij Graafschap bibliotheken en obs de Vennegotte en zorgt mijn initiatief MVO community Scoort voor honderden extra banen voor mensen met een afstand tot werk. Uiteraard doe ik dat niet alleen, maar samen met zeer bevlogen mensen. Zoals jij!

Stem jij op mij?

Ps: iedereen die al op mij heeft gestemd, reusachtig bedankt! Sommigen maken mij even stil, zoals de lieve tweet van @miekevanelk: Wonderwoman, powervrouw, creatief, sociaal, duurzaam, bezige bij in betaald – en vrijwilligerswerk – Elles Reusen for president! Uitslag: ik ben 2e geworden! 

Leave a response »
« Page 1, 2, 3 ... 7, »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>