Blog

Home » Blog


Hi, ik ben Elles Reusen, trotse moeder van Teun en Fleur en Marketing  Communicatie strateeg. Op deze site geef ik een kijkje in mijn Reusachtige leven: hoe ik leef en werk met hart, hoofd en handen. Ik laat zien wat me bezig houdt – zowel persoonlijk als vakmatig-, toon mijn werkervaring en portfolio, deel opmerkelijke berichten en handige marcomtips. Kortom posts die op een of andere andere wijze reusachtig genoeg zijn voor mij om te delen.

 

Mijn blogs (privé)

Carnaval is verbinding maken

Elles : March 1, 2018 8:24 pm : de-reusjes, opinie

Ook dit jaar heb ik weer met veel plezier Carnaval in Groenlo gevierd. Dit jaar weliswaar voor het eerst sinds jaren niet aan de optocht deelgenomen, maar in een heel mooi pak (dankzij mijn vriendinnen) de carnavalsoptocht een keer goed kunnen bekijken. Samen met mijn vriendinnen en lieve dochter heb ik mij aan de kant van de weg zitten verwonderen.

Gekeken naar mooie creaties, zotte uitspattingen, een politieke steek, te groot uitgevallen wagens en carnavaleske inspiraties. En ik was ontroerd. Niet altijd door de wagens (soms deed het echt zeer aan ogen en oren), maar omdat ik besefte dat ieder voor zich de moeite heeft genomen om een ander te vermaken. Door maandenlang (en soms slechts een dag) te bouwen, te knutselen, te naaien. Noem maar op. In principe belangeloos, maar wel heel waardevol. Het is namelijk een hechte voorbereiding voor 3 dagen plezier. Carnaval is dan ook in samenhang verbinding maken.

Vaak word ik verrast aangekeken als mijn omgeving hoort dat ik graag Carnaval vier. “Ze” vinden het niet echt bij mij passen. Aan de ene kant begrijp ik dat wel (want moeilijk voor te stellen dat de toch wel nuchtere Elles vrijwillig een gek pak aan doet. En oh ja, ze heeft ook nog 2 linkerhanden). Anderzijds begrijp ik de verbazing ook helemaal niet.  Want Carnaval is namelijk in verbinding, samenwerking en samenhang met plezier werken aan een gezamenlijk doel. En dat is mij toch op het lijf geschreven?

Carnaval is samenhang en verbinding

Ik kan iedereen dan ook aanraden om een keer de carnavalslessen te volgen (in een klasje met goede vrienden of vriendinnen). Velen zijn tijdens carnaval2017carnaval actief en werken samen om met creativiteit en humor een lange traditie van verbinding in stand te houden. In de maanden van voorbereiding ontmoeten ze elkaar, hebben goede gesprekken en maken ze grappen over de samenleving of hun werk. En elk jaar lukt het ze weer:  een compleet aangekleed feest met wagens en optochten waarin politiek en samenleving op de hak worden genomen en waar plezier wordt gemaakt.

Streef naar verbinding. Werk samen.  Dan kan iedereen weer met plezier – en humor – aan het werk. Alaaf.

Leave a response »

Ali-B blijft (Sallcon) Sociali

Elles : December 1, 2016 9:22 pm : de-reusjes

Wat een mooie persoonlijkheid is Ali (Sociali) B! 7 jaren geleden persoonlijk ontmoet, samen met hem en collega’s Sallcon rap gemaakt. Ondanks succes nog net zo zichzelf gebleven! Ik heb even het nieuwsbericht van toen er bij gezocht en natuurlijk de rap zelf.  Passie voor Sallcon Werktalent, het maakt ons niet uit wie je bent,…

vrijdag, 13 maart 2009

Ali-B schrijft en zingt Sallcon-rap

Ieder jaar weer wordt het eindejaarsfeest voor het personeel van Sallcon Werktalent groots gevierd. Dit jaar was de klapper op de vuurpijl een optreden van Ali B. Samen met 12 medewerkers zong hij de Sallcon talent-rap die hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven.

Passie voor Sallcon Werktalent

Een maand voor het feest heeft hij – stiekem – met 12 Sallcon Werktalenten een rap ingestudeerd en opgenomen. Teksten als “passie voor werktalent, bij ons maakt niet uit wie je bent, niemand aan de kant” knalden tijdens het optreden uit de boxen. Petje Af!Naast Ali B zorgden nog meer artiesten voor een grandioze middag. Ali B had zijn vrienden Sjaak en Darryl meegenomen.

Leave a response »

Blauwe Maandag maakt zich op voor,…de 1e prijs

Elles : February 7, 2016 8:37 pm : de-reusjes

Mijn intimi weten dat ik enkele dagen per jaar mijn nuchterheid even aan de kant zet, en me onderdompel in de feestvreugde die Carnaval heet. Deze feestvreugde wordt echter zeer serieus voorbereid met circa 15 andere dames. In Groenlo en omgeving beter bekend als Blauwe Maandag. Dankzij de creativiteit en draadvaardigheid van deze 15 dames, verschijnt er op de zondagmiddag een prachtige, kleurrijke, originele loopgroep bij de start van de carnavalsoptocht. Dit jaar ook op film vastgelegd door ZSOM Omroep Groenlo,…

Leave a response »

Zeurpiet discrimineert jonge kinderen

Elles : November 7, 2014 3:12 pm : de-reusjes, opinie

Wie discrimineert nou wie? Door de openbare discussie over zwarte, stroopwafel, roet, gele of regenboogpieten wordt kinderen hun naïeve onschuld en het grote kinderfeest ontnomen. Kinderen kennen het woord discriminatie niet eens, laat staan dat ze daar aan denken bij zwarte piet. Ze denken daarbij wel aan pepernoten, leven mee met de spannende avonturen op de boot en pakjeshuis en hopen samen met Dieuwertje dat alles toch nog goed komt zodat ze pakjesavond kunnen vieren. Of dachten dat althans.

Fleur van 6 ziet een paar weken geleden een foto van een gele piet in de krant en vraagt aan mij: hoe komt die piet geel? Geelzucht antwoorden ging mij te ver, dus ik vroeg aan haar: hoe zou jij geel kunnen worden? “Met schmink?” Precies. Je ziet haar denken,… Een paar dagen later de vraag: hoe worden pieten dan zwart? Zo ontrafelde Fleur het grote geheim.

Ze hoort nu bij de “grote” kinderen. En zo zullen dit jaar veel te veel jonge kinderen van het sintgeloof afvallen. Ik weet er zijn ergere dingen, maar sprookjes zijn zo mooi. Geven glans aan het leven. Kinderen ontdekken al vroeg genoeg dat het leven soms hard is. Laat ze eerst nog maar lang geloven in goedheiligheid. Daarna leren ze het woord discriminatie wel. En dat dit niets te maken heeft met Zwarte Piet omdat hij juist op een groot voetstuk wordt geplaatst. Of beter gezegd werd geplaatst. 

Leave a response »

Afscheid van een tand

Elles : October 19, 2014 3:13 pm : de-reusjes

Het afscheid nemen viel haar moeilijk. Hij had ook zoveel voor haar gedaan. Dus hoewel hij wankelde en zijn opvolger al klaar stond, weigerde ze afstand van hem te doen. Ook vooral ingegeven door de angst voor pijn. Hoewel ze dat niet toe wilde geven,…

Tot ze vanmorgen met harde hand werd gedwongen. Hij zat al zo los, was al helemaal voorbereid op het naderende afscheid, zodat papa en mama hem met zachte hand zo konden weghalen. Een traan, maar vooral een lach. Want de tandenfee is weer onderweg.

Leave a response »

In diepe stilte verstomd

Elles : July 23, 2014 6:49 pm : de-reusjes

Stilte
van mensen die ik niet ken

Stil
door mensen die ik niet ken

Stilstaan
bij mensen die ik niet ken

Stilzwijgend
in gedachten bij mensen die ik niet ken

Oorverdovend stil
door mensen die ik niet ken

Door de ramp #MH17 stilgevallen
waardoor ik ze nooit zal kennen

Maar wel altijd zal herinneren
in diepe stilte verstomd

 

Leave a response »

Wereldband creatief met muziek

Elles : March 29, 2014 5:59 pm : de-reusjes

Topavond gehad in Schouwburg Lochem met de Wereldband. In de tour PLAYGROUND  zijn de 5 heren reusachtig creatief met muziek (en hun aanschouwende denk ik ook wel met kurk). Wat een talent en humor. Ik zal bij het zien van elke vissenkom aan hun denken, bij hangoma’s verwachten dat ze gitaar gaan spelen en bij schaatsen en ski’s denken aan,… tapdansen.  Binnenkort misschien in jouw theater?

2 Comments »

Kerst is een puzzel

Elles : December 30, 2013 1:54 pm : de-reusjes

De kerstvakantie hebben de Reusjes samen genoten van warme gezelligheid. Dus dit keer geen blog geschreven, maar een puzzel gelegd.

Leave a response »

Liedjes bij de schoen

Elles : November 26, 2013 7:57 pm : de-reusjes

Sint is nu bijna 2 weken in het land en Fleur heeft de sinterklaasliedjes inmiddels weer aardig onder de knie. De sint-cd wordt in ieder geval elke dag luid en grijs gedraaid. Het resultaat kun je hier beluisteren. Ook Teun zingt mee. Volgens hem zwaaien de wimpels. Wie zwaait er terug?

Leave a response »

Welpjes aan de deur

Elles : November 9, 2013 9:38 pm : de-reusjes

Vanochtend de welpen, waaronder mijn eigen welpje :) van de Graaf Otto Groep aan de deur. De jongens liepen weer weg met verkochte sintloten in de ene hand en een heerlijke twix in de andere. Hopen op een mooie opbrengst voor de club!  Teun vond het in ieder geval geweldig om aan de loterij mee te doen. Alleen al het vasthouden van de portemonnee heeft veel indruk op hem gemaakt. Hij ging ‘s avonds meteen zijn eigen spaarpot natellen. Wat daar de opbrengst van is, houden we maar even binnen de 4 muren van de Akkerwinde 15. Hoewel ik van Teun mag verklappen dat hij nog niet genoeg heeft gespaard voor Kapla. Dus als u hem wilt sponsoren,…

Leave a response »

Onze vakantie op Tenerife

Elles : October 29, 2013 9:33 pm : de-reusjes

Na een zomer vol pech, hebben de Koerselmannetjes en de Reusjes volop genoten van onze welverdiende vakantie op Tenerife. Zon, zee en strand. Heerlijke cocktails, tinto’s, en tosti’s. Leuke zwembaden. En hele hoge bergen en diepe dalen,…

Leave a response »

Musicalsterren zingen voor Hope and Dreams

Elles : June 20, 2013 4:26 pm : de-reusjes

Ik heb intens genoten van het Vechtdalconcert 2013. Soms tot tranen toe geroerd geluisterd. Soms hartstochtelijk meegezongen. Wat een prachtig programma vol musicalhits werd 8 juni gezongen door de musicalsterren Ernst Daniel Smid, Joke de Kruijff, Abke Bruins, Tony Neef, Gitty Pregers en Vajèn van den Bosch. Van Porgy en Bess, Cats, Les Misérables, The Lion King, Miss Saigon, Joseph, André Hazes tot en met Annie en Anne kwam voorbij.

Waarom?

De ene hit was nog aangrijpender dan de ander. Zoals de songtekst van Miss Saigon gezongen door Tony Neef: ‘Waarom, God, juist nu. moest ik hier zijn, vraag ik u.’ In dit geval was het antwoord duidelijk: om geld in te zamelen voor het goede doel Home of Hope and Dreams. Giny Pullen zet zich bij deze stichting in voor weeskinderen in Uganda. ‘Zij zingt, vecht, huilt, bid, lacht, werkt voor deze weeskinderen die haar bewonderen’.

Dromen over geluk

Aan het einde van de avond kon mijn zus Aline Hofstee namens de Rotary een cheque van 17.500 euro uitreiken aan de stichting Home of Hope and Dreams. En kunnen deze weeskinderen uit Uganda dankzij de liefdevolle verzorging van Giny weer ‘dromen van geluk dat ergens op hun wacht’ (vrij vertaald naar André Hazes).
Morgen!

Nu schijnt ze nog vaag,maar morgen
komt de zon weer op,dus wacht op morgen
als ze schijnt
dus denk ik vandaag aan morgen
aan de zon en deze dag vol zorgen
die verdwijnt

Leave a response »

Fleur zingt mama toe

Elles : May 12, 2013 12:11 pm : de-reusjes

Al dagen had Fleur stiekem geoefend met papa, want mama mocht natuurlijk niets horen. Tot 13 mei. Toen werd ik zo door mijn lieve schat wakker gezongen. Wat is er nou leuker dan dat! Daar kan geen cadeau tegen op.

Leave a response »

Een reusachtige droom voor de Koning

Elles : April 27, 2013 10:16 am : de-reusjes

Mijn droom voor u is een menslievend en genietend Nederland. Eigenlijk wilde ik deze droom niet met u delen. U heeft al  zoveel dromen gekregen dat u de komende 6000 nachten kunt wegdromen. En daarbij vast helaas ook vaak wakker zal schrikken,…

Tot vandaag, Koningsdag 2013. Tot dat een buurtgenoot mij sommeerde het goede voorbeeld aan mijn dochtertje van 5 te geven. Ik leerde haar namelijk fietsen,… op een voetgangerspad.  Maar beste Koning, ik vraag me af, wat is het goede voorbeeld? Een kind de kans geven om afgeschermd van verkeer het fietsen goed onder de knie te krijgen of al mopperend op straat het gebrek aan tolerantie aan een kind overbrengen?

Ik keek de mevrouw aan, wenste haar – mijn dochter vasthoudend – nog een prettige Koningsdag en veel ruimhartigheid toe. En gaf daarmee mijn dochter het goede voorbeeld: geniet van het leven, het duurt maar even. Dat is ook mijn wens voor  u.

Ga al fietsend door het leven.

Link naar mijn droom voor de Koning

Leave a response »

Oerknal tijdens opname jaarverslag

Elles : March 15, 2013 10:38 am : de-reusjes

Opname online jaarverslag Sallcon Werktalent robuust verstoord door explosie cameralamp.  Heb ik weer. 10 opnames niets aan de hand, en de laatste keer KABOEM! Zou toch niet door mij komen? :) Uiteraard hebben de heren van ZoomWorks deze oerknal (en mijn reactie) vastgelegd,… 

Leave a response »

Intrekken, wijd en sluit,… dan spuit je vooruit

Elles : March 2, 2013 6:08 pm : de-reusjes

6 weken nadat Fleur is gestart met zwemmen mochten we even kijken naar haar vorderingen. In 6 weken leer je best veel. Intrekken, wijd en sluit, dan spuit je vooruit!

Ze gaat elke keer met veel plezier naar zwemles toe. Ook al word je er wel nat van (‘In droog water kun je niet zwemmen, mam’) “Dolfijntje” en op haar buik zwemmen vindt Fleur het leukst. ‘Want als ik op mijn rug zwem krijg ik altijd zoveel water in mijn gezicht.’ Hi, hi, dat kun je op dit filmpje ook goed zien.

Leave a response »

Fleur on stage

Elles : February 9, 2013 2:15 pm : de-reusjes

Fleur heeft genoten van haar optreden uitvoering jazzballet Brinio. En mama en oma Betty Koerselman ook. Een filmpje zodat jullie ook kunnen genieten van Fleur’s optreden.

Leave a response »

Fleur ziet een heel erg aardig huisje,…

Elles : November 15, 2012 6:32 pm : de-reusjes

zomaar midden in het bos

 

Onder hele hoge bomen
in een groot kabouterbos
Staat een heel leuk aardig huisje
zomaar midden op het mos
Ik zou er graag in willen wonen
maar ik ben al veel te groot
‘t is gemaakt voor de kabouters
met hun jas en mutsje rood.

Iedere avond wordt het donker
Dat is helemaal niet naar
Want dan zitten de kabouters
heel gezellig bij elkaar
Ieder heeft dan een lantaarn
en die houdt hij in zijn hand
en dan zie je zoveel lichtjes
in kabouter sprookjes land.

Leave a response »

Fleur zingt het mooiste versje van Annie: Dikkertje Dap

Elles : October 12, 2012 6:37 pm : de-reusjes

Fleur is druk aan het oefenen voor haar maandvoorstelling komende maandag.

Dag Giraf, zei Dikkertje Dap. Weet je, wat ik heb gekregen? Rode laarsjes voor de regen! ‘t Is toch niet waar, zei de giraf. Fleurtje, Fleurtje: mama staat paf!

 

 

Leave a response »

Van Lego kun je alles maken,…

Elles : October 24, 2011 1:20 am : de-reusjes

Nou alles,… dat geldt helaas niet als je mama Elles heet. Want het is Teun in de verste verte niet gelukt om met mij een luchtwaardig vliegtuig te maken. Dan vielen de raampjes er weer uit, dan brak de romp weer af, de vleugels pasten niet. Neeh, wij konden niet alles maken van Lego, maar dat mocht de pret niet drukken op deze unieke moeder/zoon-dag. Want we konden naar de bioscoop, heerlijk gamen met Harry Potter, ons voor een minuut Piraat wanen bij de stand van #ziggo, patatjes eten, Lego kopen (daar is mama heel goed in) en heel veel treinen bekijken. Van Lego en van NS. Want uiteraard reisden we per coole trein.  Eenmaal thuis, lukte het Teun wel om een vliegtuig te bouwen. Lang leve bouwtekeningen en papa’s.

 

Comments are closed

Een weekend in de petteflet

Elles : October 20, 2011 10:07 pm : de-reusjes

Van de Valk heeft mij positief verrast. Onze kamer in de Petteflat, zoals zoonlief het hotel in Houten noemt, was prachtig. Het sanitair inclusief wirlpool zelfs luxe. Ook in de publieke ruimte is aandacht voor detail zichtbaar. Elke dag een andere liftmat met de dag van de week, sfeervolle open haarden en het eten was goed verzorgd. Maar dat was voor mij geen verrassing. Houten is wat mij betreft terecht genomineerd voor fietsstad van het jaar. Op de ruime fietspaden ben je zo in het centrum van Houten, het oude Dorp en op het station. En dus met 10 minuutjes sta je op Utrecht CS. Dus hoewel het geen vrijdag is, even een #ff voor #vdvalk.

Comments are closed

Echte mama en nep mama

Elles : September 20, 2011 9:26 pm : de-reusjes

Fleur (3) en Teun (6) spelen mama en baby.  Fleur: “Baby Teun, mijn echte mama gaat mij wegbrengen en ophalen” “Goe,goe, ga, ga”, reageert baby Teun. Wat is het toch mooi om kind te zijn en zo fijn fantasievol te spelen.

 

Comments are closed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>